Снимка: Булфото, архивТурският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че Анкара няма

...
Снимка: Булфото, архивТурският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че Анкара няма
Коментари Харесай

Ердоган: Всяка грешка на Гърция може да трасира пътя към нейната гибел

Снимка: Булфото, списък

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган акцентира, че  Анкара няма да прави " никакви отстъпки " на Гърция  в Средиземно море, като предизвести Атина против всевъзможни провокации и акцентира, че страната му  ще вземе " това, което заслужава " в Средиземноморието, както и в Егейско и Черно море .

" Няма да вършим взаимни отстъпки с това, което е наше ... Ние сме решени да създадем всичко належащо ", настоя Ердоган, изказвайки се по време на гала, отбелязваща годишнината от успеха на селджукските турци над Византийската империя през 1071 година, написа

" Приканваме нашите сътрудници... да внимават, че всяка неточност може да трасира пътя към тяхната крах ", посочи турският държавен глава.

Коментарите на Ердоган идват след известието на Гърция по-рано през днешния ден, че военноморските сили на Гърция, Франция, Италия и Кипър ще проведат в продължение на три дни взаимни военни учения южно от Кипър и гръцкия остров Крит.

Гърция упрекна Турция, че неведнъж е нарушила Конвенцията на Организацията на обединените народи за морското право, като е наложила четворното съдействие за " повишение на сигурността и стабилността в по-широкия район и гарантиране на свободата на мореплаване ".

Ученията, наречени упражненията " Eunomia ", ще се организират от сряда до петък отвън южната част на Кипър.

Френската войска удостовери присъединяване си в ученията в изказване в сряда, казвайки, че ще вземат участие три самолета Rafale и фрегата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР